Eesti jalgpallikoondis püüab kümnendat võitu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeva õhtul Andorrasse jõudnud koondis tegi eile mängupaigas esimese trenni.
Pühapäeva õhtul Andorrasse jõudnud koondis tegi eile mängupaigas esimese trenni. Foto: Madis Kalvet

Eesti jalgpallikoondis asub täna punkti- ja väravajahile, kui MM-valiksarjas kohtutakse võõrsil Andorraga. Kääbusriigid on suutnud aasta-aastalt vastastele aina rohkem peavalu valmistada, ent siiski soosib ajalugu tänase matši eel eestlasi.

Seni on Eesti vaid kahe Euroopa riigi koondise vastu tunnistanud ainult võite ning üheks on just Andorra – omavahel on vastamisi mindud koguni üheksa korda ja alati on kohtumisest võitjana väljunud Eesti.

Siiski manitseb ajalugu ka ettevaatlikkusele. Kindlasti on mängijatel ja koondise poolehoidjatel meeles eelmisel aastal üllatuslikult saadud 0:2 kaotus Fääri saartelt ning näiteks Andorra vastu on mängu tagasi tuldud suisa viimasel minutil. 2007. aastal Tallinnas toimunud EM-valikmängus tõi Eestile 2:1 võidu alles Indrek Zelinski tabamus 91. minutil. Ka kohalike sõnul võib tänast kohtumist pidada käimasoleva valiksarja üheks tähtsamaks, kuna koduplatsil loodetakse Eesti vastu ikka midagi korda saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles