Toomas Jürgenstein: tuleb tuttav ette

Toomas Jürgenstein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Jürgenstein
Toomas Jürgenstein Foto: Margus Ansu

Üks «odavate inimestega» manipuleerimise eesmärke tundub olevat tekitada pingeid elualade vahel, millega kaasneks näiteks streigi toetuseta jäämine, kirjutab Toomas Jürgenstein, Hugo Treffneri gümnaasiumi filosoofia ja religiooniloo õpetaja.

Olen vaikse poolehoiuga jälginud meditsiinitöötajate streiki ning lootnud, et neil jätkub meelekindlust senikaua vastu pidada, kuni valitsus nendega reaalset dialoogi alustab. Samas olen äratundmisega jälginud streiki lõhestada püüdvaid PR-(must)kunstnikke, kelle eesmärgiks näib olevat ühiskonnale näidata, et meditsiinitöötajad on oma nõudmistega selgelt liiale läinud. Vähemal määral olen analoogilist manipuleerimispüüet märganud ka õpetajate nõudmistest rääkimise puhul.

Portaalis Läänlane ilmunud artiklis «Odav riik tähendab odavaid inimesi» (8.10.12) on kirjanik Aidi Vallik tabavalt kirjeldanud, kuidas tänapäeva Eestis süveneb tendents käsitleda ühiskonna liikmeid odavate inimestena, kelle funktsioneerimise ülesandeks on toita riigi näilist edulugu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles