Juhtkiri: vaade katuselt pole tegelik elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu avaturg.
Tartu avaturg. Foto: SCANPIX

Oma ettepanekud Tartu kesklinna arengustsenaariumidesse on teinud ka üks suurimaid Tartus tegutsevaid kontserne Estiko, mis on igati ootuspärane, sest Estiko oma rajatistega – Plasku, Tasku, bussijaam, Dorpati hotell – juba ongi märgatavalt mõjutanud kesklinna arengut ja mõistetav on soov piirkonnas edasi areneda. Nagu selgub linnavalitsusele saadetud kirjast, on Estiko arenemisplaanid seotud ka avaturuga.

«Avaturg sellisel kujul on tänaseks minetanud oma vajalikkuse linlastele ja otstarbekuse kesklinna kuvandis,» seisab AS Estiko juhi Ain Tammvere allkirjaga läkituses. Avaturu territooriumi ja jõesadama piirkonda peetakse sobivaks neljatärnihotellile ja spaakeskusele.

Avaturg näib olevat pinnuks silmas ka olemasolevatele Estiko rajatistele, sest «müügilubasid on antud väga paljudele kesklinna turule mittesobivatele toodetele» ja «turu piirkonda koguneb asotsiaalset elementi, kes oma kohalolekuga peletab eemale ostjaid ja jätab vale mulje linna külastavatele turistidele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles