Reporter.ee: Suur-Tallinn on Keskerakonna viis seista linnarahva eest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut.
Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut. Foto: Eeva Kaun.

Eilsele Tallinna linnavalitsusele otsusele kaotada linnaosad 1. juulist järgnes täna valitsuse heakskiit seadusemuudatusele, mis selle otsuse vähemalt selleks aastaks tühistaks.


«Mõlema eelnõu puhul on ju enamuse seadusandjate tahe on olnud tekitada olukord, kus üks aasta enne valimisi ei muudeta enda kasuks reegleid. Seda on öelnud üks kord välja ka riigikohus, aga tundub, et Tallinna linnavolikogus ei ole mitte kõik sellest aru saanud,» ütles justiitsminister Rein Lang, vahendas Reporter.ee.

«Seadus veel ju ei kehti ja meie läheme oma haldusreformiga edasi,» ütles Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.

«See mida Tallinnas tehakse ei ole haldusreform. Tallinna kohta ütleb seadus ühtemõtteliselt, et valimisringkonnad moodustatakse linnaosade piirides. Tallina linnavolikogu tahab seadusandjale ette kirjutada, kuidas seadusandja peaks hakkama seadust muutma ja minu meelest see ei ole normaalne,» ütles peaminister Andrus Ansip.

Opositsioon on seda meelt, et Tallinna linnaosade muutmine piirkondlikeks ametiteks on vaid valimistele suunatud tegevus. Keskerakond aga ei peaks valimistulemuste pärast Tallinnas vist kartma, sest küsitlused näitavad nende suurt menu just pealinnas.

«Tallinna elanike eest tuleb meil seista. Muidugi me kaitseme oma elanike huvisid edasi ja kui see otsus on vastu võetud, siis ka selgub täpselt, missugune see otsus on ja missugused on need võimalused meie huvide kaitsmiseks,» sõnas Vitsut.

«Miks te arvate, et riigikohus ei jõua oma otsust ära teha piisava aja jooksul enne valimisi? Kindlasti jõuab,» oli Lang kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles