Roosi pidas kotlettidega sünnipäeva

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimeda inimese juht­koerahakatis Roosi (must koer), kes sai eile aastaseks, ja ta sõbranna, praegu juhtkoeraks õppiv Lotte (hele koer) talusid kotletitaldriku juures pidulikku pildistamist lausa kaameli kannatusega.
Pimeda inimese juht­koerahakatis Roosi (must koer), kes sai eile aastaseks, ja ta sõbranna, praegu juhtkoeraks õppiv Lotte (hele koer) talusid kotletitaldriku juures pidulikku pildistamist lausa kaameli kannatusega. Foto: Sille Annuk

Mitte üks inimene ei suuda naljalt end kaua tagasi hoida, kui tegu on kotlettidega. Aga pimeda inimese juht­koerahakatis Roosi (must koer), kes sai eile aastaseks, ja ta sõbranna, praegu juhtkoeraks õppiv Lotte (hele koer) talusid kotletitaldriku juures pidulikku pildistamist lausa kaameli kannatusega. Noh, kasvuperes elava Roosi väike perenaine Nora Kreen hoidis sõbral küll igaks juhuks rihmast kinni kah.

«Aastane koer pole enam kutsikas, kellele on kõik lubatud,» selgitas juhtkoerte treener Veronika Malm. «Inimene peab nii suure koeraga olema konkreetne, selles eas peab noor koer juba sõna kuulama.»

Roosi ongi juba täitsa suur koer: eile kaalus ta 30 kilo, tema turi oli 61 sentimeetrit kõrge ja vasak käpp 12 sentimeetrit pikk. Ta istub, lamab ja ootab käskluse peale kenasti. Peale selle annab Roosi teretamiseks ja õnne soovimiseks ka käppa. Hiljuti läks parematele jahimaadele Nora Kreeni kass Mosse, kelle kuningriik oli köögis. Nüüd käib ka Roosi köögis ja paneb seal käpa Nora põlvele – midagi võib ju sõbrast üle jääda ja patt oleks lasta toitu raisku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles