Kütusemüüjatele koidab rekordite aasta

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili teenindusjaamade käive kasvab kütuste hinnatõusu ja äriklienti suurema ostuhuvi arvel. Käibekasvust kõige suurema osa annab aga hoopis muu – näiteks kabanossi- ja kohvimüük.
Statoili teenindusjaamade käive kasvab kütuste hinnatõusu ja äriklienti suurema ostuhuvi arvel. Käibekasvust kõige suurema osa annab aga hoopis muu – näiteks kabanossi- ja kohvimüük. Foto: Andres Haabu

Mootorikütuste jaemüüjate selle aasta käive paistab tulevat rekordiline, sest juba üheksa kuu müük jääb alla üksnes terve 2011. ja 2008. aasta käibele.

Statoil Fuel & Retail Eesti ASi peadirektor Kai Realo kinnitas, et selle aasta käive saab olema suurem kui aasta varem ning üks peamisi põhjuseid on kindlasti mootorikütuste maailmaturuhindade üldine tõus. Realo sõnul on käivet kindlasti kasvatanud ka väga kenasti suurenenud mootorikütuste müügimahud äriklientidele, mis hakkasid kõvasti kasvama pärast ulatuslike maksupettuste avastamist kütuseturul.

Statistikameti andmetel on mootorikütuste jaemüügiga tegelevate ettevõtete üheksa kuu käive 881 miljonit eurot, jäädes alla vaid eelmise aasta kogukäibele, mis oli 919 miljonit, ja senisele rekordaastale (2008, 995 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles