Eetikakoodeksi saatus kriitika tõttu lahtine

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Reformierakonna juhid kinnitasid eile, et kuigi riigikogu eetikakoodeksi esimene versioon ei leidnud erakonna riigikogu fraktsioonis toetust, pole selle koostamisest loobutud. Saadikurühma aseesimehe Valdo Randpere sõnul võib eetikakoodeks muutuda aga hoopis täienduseks riigikogu liikme ametivandes ning riigikogu kodu- ja töökorra seaduses.

Randpere sõnul on riigikogu viieliikmelises töörühmas valminud ning seejärel fraktsioonidele arutamiseks saadetud koodeksi esimene tekst pikk ja enesestmõistetavusi täis. Seetõttu oli Reformierakonna fraktsioon tema sõnul seisukohal, et eetikakoodeksist tuleks välja võtta kõige tähtsam ja lisada see riigikogu kodu- ja töökorra seadusesse ning riigikogu liikmete ametivandesse. «Enesestmõistetavaid lihtsaid asju pole mõtet hakata täiskasvanud inimestele ette kirjutama,» lausus ta.

Reformierakonna aseesimees, rahandusminister Jürgen Ligi viitas eile, et eetikakoodeksi välja pakutud tekst oli halb. Näiteks tõi ta soovi reguleerida dokumendis riigikogu liikmete tagasiastumist. «Kas riigikogu eetikakoodeks saab sellist regulatsiooni mulle ette öelda? Mina väidan, et ei saa. Vähemalt mitte kõige nooremad liikmed,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles