Räikkönen tõi Lotusele kauaoodatud võidu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen sai Abu Dhabis üle pika aja võidurõõmu maitsta.
Kimi Räikkönen sai Abu Dhabis üle pika aja võidurõõmu maitsta. Foto: AP/Scanpix

Kimi Räikkönen tõi Lotuse meeskonnale hooaja esimese etapivõidu, kuid Sebastian Vettel suutis probleemidele vaatamata liidrikoha säilitada.

Abu Dhabis sõidetud vormel-1 sarja hooaja 18. etapp kujunes mitmete avariide ja katkestamiste tõttu thriller’iks, andes Kimi Räikköneni näol juba hooaja kaheksanda etapivõitja. Räikkönen haaras liidrikoha pärast esikohalt startinud Lewis Hamiltoni katkestamist – Hamilton oli sunnitud 20. ringil tehniliste probleemide tõttu võistluse pooleli jätma. Seni tundus, et Hamilton läheb rahulikult oma teed.

«Olen õnnelik, ent tänane ei anna põhjust rõõmust hüppamiseks,» lausus Räikkönen pärast võistlust BBC vahendusel. «Kindlasti pidutseme terve öö ja hommik saab raske olema,» lubas soomlane. «Loodetavasti andis tänane esitus meile uue hoo ning suudame kui mitte sel, siis järgmisel hooajal veel palju võite võtta,» lisas ta. See oli Räikköneni karjääri 19. etapivõit ja esimene pärast 2009. aastat. Enne Abu Dhabi etappi oli soomlane sel hooajal kuuel korral poodiumile pääsenud – kolmel korral saanud 2. ja kolmel korral 3. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles