Käest lastud võserik muutub pargiks

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu keskkonnahariduse keskuse juhataja Janika Ruusmaa selja taha jääb umbes 9000 ruutmeetri suurune pargiala, mis saab suve alguseks värske välimuse. Taamal on näha juba jõudsalt kerkiv loodusmaja, vasakule jääb füüsikahoone, paremale loomemajanduskeskus.
Tartu keskkonnahariduse keskuse juhataja Janika Ruusmaa selja taha jääb umbes 9000 ruutmeetri suurune pargiala, mis saab suve alguseks värske välimuse. Taamal on näha juba jõudsalt kerkiv loodusmaja, vasakule jääb füüsikahoone, paremale loomemajanduskeskus. Foto: Sille Annuk

Lille tänava äärne ja loomemajanduskeskuse taha jääv haljasala tehakse järgmise suve alguseks esinduslikuks pargiks, kus on peenrad, põnevad puud ja tegevust nii loodus- kui ka mänguhuvilistele.

Pargi korrastamine ja kõiksugu põneva kraamiga täitmine on osa loodusmaja ehitamise projektist. «See on lahutamatu osa meie loodusmajast, sest maja üksi ei moodusta tervikut, vaid ikka koos selle pargiga,» rääkis keskkonnahariduse keskuse juhataja Janika Ruusmaa.

Praegu on sel künklikul alal vaid mõned puud, kuid plaanid on suurejoonelised. Parki on kavandatud näiteks avastuste nurk, mänguväljak, skulptuuride aed, väike vaateplatvorm, istumiskohad, kompostialad, pergola väliüritusteks ning loomulikult palju uusi ja huvitavaid puid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles