Tallinna 4. liini tramm kahe aasta pärast?

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CAFi toodetud tramm Edinburghis. CAFi trammid sõidavad veel näiteks Bilbaos ja Amsterdamis.
CAFi toodetud tramm Edinburghis. CAFi trammid sõidavad veel näiteks Bilbaos ja Amsterdamis. Foto: CAF

Eile Tallinna trammihanke võitjaks tunnistatud Hispaania firma peab esimese tuliuue trammi Tallinna toimetama hiljemalt 21 kuud pärast lepingu sõlmimist ehk eeldatavasti 2014. aasta augustiks. Ülejäänud 14 riigi saastekvoodi müügi tulust ostetavat trammi peavad kohal olema veel aasta hiljem.

Tallinna Linnatranspordi AS teatas eile, et riigihanke uute trammide ostmiseks trammiliinile number 4 võitis Hispaania firma Construcciones y Axiliar de Ferrocariles S.A (CAF). Hankeleping on kavas sõlmida 15. novembril.

Kas leping sõlmitakse, pole aga veel kindel. Lisaks CAFile esitasid Tallinna hankele pakkumise Šveitsi-Saksa ühispakkujad Stadler Bussnang AG / Stadler Pankow GmbH. Šveitsi ettevõte Stadler Bussnang AG leiab, et Tallinna Linnatranspordi AS on nende pakkumise põhjendamata tagasi lükanud ja küsib selgitust. Hanke tulemuse vaidlustamiseks on mittenõustujal aega seitse tööpäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles