Randjärv: filmides pidanuks olema ka teistest parteidest inimesi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv.
Laine Randjärv. Foto: Urmas Luik

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige ja Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed (MISA) nõukogu esimees Laine Randjärv peab riigi rahaga finantseeritud filmiprojekti kallutatust kahetsusväärseks, ent märgib, et persoonide valik oli tootja enda otsus.

«Tegemist pole olnud sihtotstarbelise erakondliku toetusega, vaid toetati meediaprojekti, milles polnud eelnevalt nimetatud ühtegi nime,» põhjendas Randjärv ERRi uudisteportaalile. «Otsused on viieliikmelise ekspertkomisjoni pädevuses, kes hindavad projekti võimekust ja nõukogu eraldi projekte ei käsitle.»

Randjärve sõnul on kahetsusväärne, et filmide autor ei leidnud teistest erakondadest inimesi, keda ta oleks võinud ka filmida. «Kindlasti oleks võinud huvitavatest persoonidest olla esitletud näiteks Kaie Kõrb, Elle Kull, Erki Nool, Indrek Saar, aga praegune 18 persooni valik oli ettevõtja enda otsus.»

Tänane Postimees kirjutas, et MISA on andnud raha mitmele lühifilmile, kus tutvustati Reformierakonna poliitikuid. Viimaste seas olid Ida-Virumaalt pärit Mati Raidma filmiga «Poliitik Mati Raidma ja tule taltsutamine», traditsiooniliselt Ida-Virumaal kandideeriv Kristiina Ojuland filmiga «Kristiina Ojuland maal, maa all ja merel». Lisaks filmid Tiina Lokist ja Andrei Korobeinikust.

Pealinnas Lasnamäel venelaste hääli püüdev Keit Rosimannus-Pentus sai filmi «Keskkonnaministriga loodusest ja ilu olemusest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles