Risto Berendson: koos tegime, sina vastutad

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Berendson
Risto Berendson Foto: Mihkel Maripuu

Ausalt, mul on politseipeadirektor Raivo Küüdist kahju. Viimase kolme kuuga on tal selles ametis olnud kolm suurt jama. Uurimisorganite saamatus Türil, politseitaktikaliselt ebaõnnestunud konflikti lahendus Viljandis ja nüüd Ida prefektuuris ilmnenud kuritegude seeria, mida Küüt kevadel varjata otsustas.

Ma ei saa öelda, et olin üllatunud, kui Ida prefektuuris juhtunu tõttu prefekt Aldis Alus eile vastutuse võttis ja tagasi astus. Ent ma olin nördinud Raivo Küüdi sõnadest, et ta tunnistab Aluse sirgeseljalisust ja organisatsioonil tuleb juhtunut nüüd tõsiselt analüüsida.

Põhimõtteliselt ajas peadirektor avalikkusele taas puru silma. Selle loo tausta mõistmisel on üks ülioluline nüanss. Nimelt tegi sisekontroll märtsis distsiplinaarjuurdluse kokkuvõtte ettekande Raivo Küüdile, mitte Aldis Alusele, nagu eilne Postimees ekslikult kirjutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles