Politseijuhid vilistasid sisekontrolli kokkuvõttele

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alvar Ottokar
Alvar Ottokar Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Postimees avaldab olulisemad lõigud politsei- ja piirivalveameti sisekontrollitalituse distsiplinaarjuurdluse kokkuvõttest peadirektor Raivo Küüdile. Küüt ja Ida prefekt Aldis Alus otsustasid koos selle ettekande maha vaikida ja süüdlased karistamata jätta.

Postimehe kasutuses oleva distsiplinaarjuurdluse kokkuvõte ütleb otsesõnu: «Politsei põhiväärtuste seisukohalt ei ole Alvar Ottokari (Ida prefektuuri liiklustalituse juht – toim) käitumine ausameelne avalikkuse ega oma kolleegide suhtes, samuti ei väljenda selline käitumine professionaalsust.

Distsiplinaarmenetluses kogutud tõendid annavad alust järeldada, et Alvar Ottokar andis oma alluvatele ebaseaduslikke korraldusi. Antud ebaseadusliku korraldusega kihutas Alvar Ottokar ka oma alluvaid ebaausale käitumisele ning tolereeris ebaausate võtete kasutamist tõendite kogumisel ning tegi ise nende pinnalt väärteokaristuslikke otsuseid.»

Selged sõnad, millest mitte arusaamist ja millele reageerimata jätmist on politseijuhtidel tagantjärele väga raske selgitada. Sisekontroll kirjutab selgelt ja üheselt: «Arvestades kogutud tõendeid ja tuvastatud asjaolusid võib olla tõenäoline, et nii parandused patrullilehtedel kui ka väärteomaterjalides on tehtud Alvar Ottokari poolt eesmärgiga vabaneda distsiplinaar­vastutusest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles