Kadri Inselberg: mõttetu solvumine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Inselberg
Kadri Inselberg Foto: Liis Treimann

Hiljutisel alkoholikonverentsil esitleti suviste kontrollostude tulemusi, kust selgus, et alkoholi müües küsiti 18–19-aastastelt noortelt dokumenti vaid igal neljandal ostul, toidukohtades isegi vaid igal kuuendal. See tõdemus tõstatas taas kord teema, et müüjad lihtsalt ei julge inimeste käest dokumenti küsida, kuigi tegelikult ei ole suurema osa inimeste vanust kuidagi võimalik näo järgi ära arvata.

Seadusesse ei ole keegi kirja pannud, millal peaksid kliendid alkoholi ostes dokumenti näitama. Küll aga plaanivad Eesti Kaupmeeste Liit ja Tervise Arengu Instituut sõlmida kokkuleppe, et dokumenti peaksid näitama kõik kuni 30. eluaastani.

Ühes Ameerika suurimas kaupluseketis Walmart seisab kassades kiri, et alkoholi ostes peavad näitama dokumenti kõik kuni 40. eluaastani. Indiana osariigis on aga suisa seadusega paika pandud, et dokumenti peavad näitama kõik alkoholiostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles