EAS asub uut alalist juhti otsima

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuni uue alalise juhi leidmini täidab juhi kohuseid Raul Parusk.
Kuni uue alalise juhi leidmini täidab juhi kohuseid Raul Parusk. Foto: Kroonika

Ebaseaduslike toetuste skandaali tõttu eile EASi juhi kohalt tagasi astunud Ülari Alametsa asendab kuni uue juhi leidmiseni Raul Parusk.

EASi nõukogu esinaine Cinzia Siig tunnistas, et Alametsa tagasiastumisteade tuli talle üllatusena, sest veel läinud nädalal, kui Siig tegi talle ettepaneku tagasi astuda, oli Alamets oma jätkamisotsuses resoluutne. «On hea meel, et ta selle otsuse langetas ja vastutuse toimunu eest võttis,» ütles Siig. «Töörahu ja -võimekus tuleb ettevõttes taastada ning asuda personalifirmade abiga uut juhti otsima.»

Alamets saatis eile hommikul välja vaid lakoonilise teate tagasiastumise kohta ja keeldus kommentaaridest ja selgitavast intervjuust, mida Postimees temalt palus. «Eesmärgiga saavutada kujunenud olukorras parim lahendus organisatsioonile, esitasin avalduse lõpetada minu ja EASi vaheline juhatuse liikme ametileping. See on parim lahendus, et tagada EASis taas töörahu. Mul on hea meel, et leidsin nõukogu juhtidega ühise keele,» teatas Alamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles