Karin Bachmann: siht on loomulik loomaelu

Karin Bachmann
, Maastikuarhitekt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kannatavaid loomi pildistaja.
Kannatavaid loomi pildistaja. Foto: Spanish Animal Defenders / Facebook

Tallinnas peetud teine taimetoidumess oli eelmisest populaarsem nii külastajate kui ka toidupakkujate hulga poolest. Üks osa inimesi ajab oma rida vaikselt edasi. Just nimelt vaikselt – telekast iga minuti takka eksponeeritavate ahjupraekaadrite ja vorsti vitsutavate laste taustal on taimlased tagasihoidlik ja oma mõtteviisi mitte pealesuruv rahvas.

Pärast seavabrikute näitamist «Pealtnägijas» kirjutas keegi taimetoitlaste ulatuslikust salaühingust, mis maailma vaikselt üle võtta tahab, ja et kõike tehakse raha pärast, kuid edasi teemat ei arendatud, sest ilmselt ei suutnud kirjutaja iseendalegi piisavalt selgeks teha, mismoodi võiksid «rohusööjad» loomade parematest elutingimustest kõneldes rikastuda või kas ülemaailmset porgandivandenõu saab siiski tõsiselt võtta.

Taimetoidumessist rääkides mainiti ka seda, kui palju tapetakse igal aastal inimese söögiks loomi. See hõlmas tõenäoliselt vaid mingit osa loomkonnast, sest kõikide liikide kohta oleks arv liiga väike olnud (60 miljonit vist).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles