Tallinn ei lubanud haiglatel voodipäevatasu kehtestada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla.
Haigla. Foto: Liis Treimann.

Linnavalitsuse kabinetiistungil otsustati tagasi lükata Ida-Tallinna Keskhaigla ja Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuste ettepanek kehtestada haiglates voodipäevatasu sarnaselt riigihaiglatega.


Seoses haigekassa lepingumahtude 2,6 protsendilise vähendamisega ja tulude suurendamise vajadusega tegid Ida-Tallinna Keskhaigla ja Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatused ettepaneku kehtestada haiglates voodipäevatasu sarnaselt riigihaiglatega, teatas Raepress. Seda võimaldab ka ravikindlustusseadus ning seda rakendavad esimese kümne päeva ulatuses Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Tartu Ülikooli Kliinikum alates 2003. aastast.

Varem on sama ettepanekuga välja tulnud ka Tallinna Lastehaigla juhatus, kuid haigla nõukogu lükkas selle tagasi.

«Mingil juhul ei tohi praegusel raskel ajal vähendada arstiabi kättesaadavust. Majanduslangusega kaasnev vaesus on isegi suur terviserisk ning pole mõeldav, et inimesed ei pääse rahapuudusel ravile ja võivad oma elu ohtu seada,» ütles linnapea Edgar Savisaar.

Linnavalitsus otsustas haiglate ettepanekut mitte toetada ja soovitas leida kokkuhoiuvõimalused haiglate sisemiste ressursside arvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles