Grybauskaitė saatis seimi avaistungile manitsuskirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaitė ja eeldatav järgmine peaminister, sotside liider Algirdas Butkevičius möödunud kuu lõpus presidendilossis. Eile riigipea seimi ei ilmunud.
Leedu president Dalia Grybauskaitė ja eeldatav järgmine peaminister, sotside liider Algirdas Butkevičius möödunud kuu lõpus presidendilossis. Eile riigipea seimi ei ilmunud. Foto: AFP/SCANPIX

Uus parlament ja valitsus peaksid tagama järjepidevuse energia- ja rahanduspoliitikas, teatas eile esimese Leedu presidendina uue seimikoosseisu avaistungile ilmumata jätnud Dalia Grybauskaitė, kes  isiklikult kohale tulemise asemel saatis parlamendile kirja.

«Me oleme poliitiliste tsüklite ja võimuvahetuse keskel, kuid mina kutsun üles mitte tegema järske liigutusi, vaid jääma suunale, mille me oleme valinud,» kirjutas Grybauskaitė läkituses, mille luges ette vastavalt traditsioonidele seimi vanima liikmena istungit juhatanud Vida Marija Čigriejienė. «Me peame minema lõpuni, et tagada järjepidevus sellistes valdkondades nagu finantsstabiilsus, energeetika ja korruptsioonitõrje.»

Jõulise stiili poolest tuntud president lubas, et nõuab uuelt valitsuselt mitte ainult kompetentsust, vaid ka läbipaistvust, ausust ja sõltumatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles