Tammsaare läheb internetti

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Hansen Tammsaare.
Anton Hansen Tammsaare. Foto: A. H. Tammsaare muuseum

Kultuuriministeerium plaanib 2013. aastal tellida 100–200 epub-formaadis* e-raamatut, mida kõik huvilised saavad tasuta lugeritesse või mobiiltelefonidesse laadida. Kultuuriministeeriumi kaunite kunstide asekantsleri Ragnar Siili sõnul muudetakse esmajoones tasuta kättesaadavaks teosed, mis on autoriõiguste alt väljas või mille suhtes võib autoritega kokkuleppe saavutada. Paariaastase projekti raames peaks riigi toel e-raamatu formaadis tasuta kättesaadavaks muutuma kuni 600 teost, eelkõige kooli kohustuslik kirjandus ja lastekirjandus.

Esimesed tasuta e-raamatud peaksid valmima juba 1. maiks, teine ports raamatuid tuleva aasta 1. septembriks ja kolmas 1. detsembriks. Mis teostest jutt käib, selgub jaanuaris.

«Kes iganes!» vastab Siil küsimusele, kes on selles projektis riigi partner. «Jaanuari alguseks on kõigil õigus esitada kavad ja tööplaanid. Oluline on, et ministeeriumile välja pakutava hinna sees kaetakse täielikult autoriõigused, seega need teosed on juba autoriõiguste alt väljas, või kui ei ole väljas, siis tasutakse vastav summa või saadakse autorilt kirjalik kinnitus, et ta loobub nõudmast autoriõigusi. Riik ei hakka autoriõigusega tegelema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles