Rahahädas Estonian Air koondab iga teise töötaja

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi ootab ees koondamine.
Estonian Airi ootab ees koondamine. Foto: Pm

Suurest kahjumist väljatulekuks vähendab Estonian Air lennumahte ja vähendab töötajate arvu 146 inimese võrra. See tähendab, et praegusest 318 inimesest kaotab töö iga teine.

«Ettevõte kaotab 2,5 miljonit eurot kuus ja niimoodi ei saa see jätkuda,» kinnitas kolm nädalat ametis olnud Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér. Tema plaani järgi peaks firma enne tuleva aasta suve plusspoolele jõudma.

Edaspidi jääb ettevõttesse 172 töötajat, kellest 100 on lennupersonali liikmed. Firma uuendatud struktuur põhineb mudelil, mille järgi lennatakse viie lennukiga Tallinnast üheksasse kuni kümnesse põhisihtkohta. Praeguse plaani järgi on need sihtkohad Stockholm, Kopenhaagen, Oslo, Amsterdam, Brüssel, Moskva, Peterburi, Vilnius ja Kiiev. Palméri sõnutsi on võimalik, et jätkuvad ka lennud Norrasse Trondheimi, kuid mitte iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles