Majandussurutise plussid: õpetajaid pole enam puudu, vaid ülearu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate põud on majanduskriisi toel läbi saamas.
Õpetajate põud on majanduskriisi toel läbi saamas. Foto: Aivar Aotäht/Sakala.

Pedagoogidiplomiga inimesed, kes siiani mõne muu ametiga vorsti leivale teenisid, on nüüd koondamisratta keerlemise või töökoha pankroti tõttu ka leivast ilma jäänud ja loodavad pidevat õpetajapõuda teades koolipalgale pääseda.

Kui siiani on Aravete keskkooli direktor Andy Tilk pidanud tühjade õpetajakohtade täitmiseks inimesi veenma ja keelitama, isiklike tutvuste kasutamisest rääkimata, siis nüüd on olukord täiesti teisipidi, kirjutab Maaleht.

Aravete keskkooli füüsika-matemaatikaõpetaja otsimise kuulutuse peale on laekunud juba kuus avaldust ning huvitundjaid on olnud rohkemgi - seejuures käib jutt ju ühest seni kõige defitsiitsemast pedagoogist ning ametikohast kõigest tuhande elanikuga alevikus Järvamaal.

Kui suureks tung õpetajaametisse täpselt osutub, selgub suvel, kui direktorid hakkavad aktiivsemalt vabadele kohtadele täidet otsima. Praegu on tööd pakkumas vaid üksikud koolid, ent nendegi näited kinnitavad, et senine õpetajate põud saab kas täiesti otsa või vähemalt olulisel määral leevendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles