Ettearvamatu viimane etapp selgitab parima

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 otsustava etapi kaks peategelast: tiitli eest võitlevad Sebastian Vettel ja Fernando Alonso.
Vormel-1 otsustava etapi kaks peategelast: tiitli eest võitlevad Sebastian Vettel ja Fernando Alonso. Foto: SCANPIX/REUTERS

Vormel-1 hooaeg lõpeb pühapäeval Brasiilia GPga, kus selgub ka maailmameister, sest tiitlišansid on nii liidrikohta hoidval valitseval maailmameistril Sebastian Vettelil kui temast 13 punkti kaugusele jääval Fernando Alonsol.

Red Bulli piloodile Vettelile piisab tiitlivõidu kindlustamiseks ka 4. kohast, Alonso peab võidulootuste säilitamiseks viimase etapi lõpetama esikolmikus, lisaks sõltub tema saatus Vetteli tulemusest. Hispaanlase võiduvõimalused on järgmised: Alonso peab Brasiilias võitma ja lootma, et Vettel ei saa 5. kohast paremat tulemust. Alonso peab teiseks tulema ning Vettel peab samal ajal olema kaheksas või veelgi rohkem tagapool. Kolmanda võimalusena peab Alonso lõpetama võistluse kolmandana ja lootma, et Vettel ületab finišijoone maksimaalselt üheksandana.

Viimasel pressikonverentsil ütles Vettel, et on nädalavahetuse eel enesekindel. «Teeme kõik endast oleneva, et võita. Samas on ilm Sao Paolos ettearvamatu ja kõik võib kiirelt muutuda. Ilmselt sajab mingil ajal ka laupäeval ja pühapäeval,» rääkis Vettel. «Vestlesin rehvitootja Pirelli inimestega ja nemad kinnitasid, et kõik on märgadeks oludeks valmistunud, ning seetõttu ma väga ei muretse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles