Igor Gräzin häiritud ERRi ülemäärasest kriitikast

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin.
Igor Gräzin. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Nõukogu hakkab arutama ERRi saatejuhtide sõnavara ja korrektsuse koodeksit.

Tundlikumad ütlevad välja otsesõnu «Tsensuur!», olles lugenud ERRi nõukogu liikme Igor Gräzini läinud nädala pöördumist teiste nõukogu liikmete poole. Gräzin soovib võtta arutlusele rahvusringhäälingu saadetes tema hinnangul vohava kriitilisuse riigi suhtes.

Valitsusliidu üks sõnakam liige Gräzin koos riigikogu liikme Aivar Riisaluga torkab erakanalis TV 3 silma vägagi lobeda ja kriitilise kõnepruugiga. Julge ja otsene kriitika «sotsiaalpoliitiliste uudiste ja riigi põhiseaduslike asutuste töö kajastamisel ERRi programmis» ei ole Gräzini meelest aga sobiv. «Pakuks päevakorrapunkti, mida arutaks ilma ühegi juhatuse liikme juuresolekuta,» pöördus Gräzin nõukogu liikmete poole. «Ülemäärasest kriitikast riigi kui terviku, Eesti Vabariigi kui rahva poliitilise enesekorralduse vormi vastu. ERRi saatejuhi korrektsuse koodeks. Sõnavara,» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles