Paet avas Kiievis Eesti uue saatkonnahoone

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet hindab Eesti kaitseväelaste panust välismissioonidel kõrgelt.
Välisminister Urmas Paet hindab Eesti kaitseväelaste panust välismissioonidel kõrgelt. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Välisminister Urmas Paet avas Ukrainas Kiievis Eesti uue saatkonnahoone.


«Uues hoones hakkavad koos paiknema nii saatkonna- kui konsulaadiruumid, mis seni olid eraldi. See lihtsustab esinduse tööd ning muudab ka inimestele saatkonna ja konsulaadiga suhtlemise lihtsamaks,» ütles Paet.

Samuti rõhutas välisminister, et Eesti ja Ukraina suhted on head ning paljudes valdkondades tehakse tihedat koostööd. «On oluline, et saame avada oma saatkonnahoone Kiievis just tänavu, mil tähistame riikidevaheliste diplomaatiliste suhete 20. aastapäeva,» lausus Paet.

Samuti kinnitas välisminister, et Ukraina on jätkuvalt Eesti arengukoostöö prioriteetne sihtriik ja Eesti toetab Ukraina lõimumist Euroopa Liiduga. «Oleme valmis Ukrainale jagama oma reformikogemust ning Ukraina ametnikud on oodatud Eesti Idapartnerluse Keskusesse koolitustele,» lisas ta.

Eesti saatkond ja konsulaat asuvad Kiievis aadressil Puškinska 43-b. Eestit esindab Ukrainas suursaadik Sulev Kannike. Suursaatkond Kiievis esindab Eestit ka Moldovas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles