Tiit Pruuli läks Äripäeva vastu kohtusse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Pruuli.
Tiit Pruuli. Foto: Liis Treimann

Ettevõtja Tiit Pruuli on esitanud Äripäeva vastu hagi, et väljaanne lõpetaks kirjutiste avaldamise, kus on tema hinnangul esitatud valeandmeid seoses kunagise rublamüügiga.

Pruuli vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets kinnitas ERRi uudisteportaalile, et hagi on esitatud nõudega lükata ümber Tiit Pruuli suhtes seoses 1992. aasta rahareformi käigus kogutud rublade võõrandamisega ehk n-ö rublatehinguga avaldatud ebaõiged andmed ning hoiduda nende levitamisest tulevikus.

Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi ütles, et toimetusele on teada, et Pruuli ei olnud rahul eelmisel aastal Äripäeva ajakirjas Rikaste TOP 500 tema kohta avaldatud tekstiga ning samuti eelmise aasta lõpus Äripäeva online-väljaandes ilmunud tekstiga.

Pruuli väitel sisaldasid need tekstid ebaõigeid faktiväiteid ja ta soovis, et Äripäev muudaks avaldatud tekste ning lükkaks osa avaldatud infost ümber, aga kokkuleppele ei jõutud.

«Seetõttu ma arvan, et see kohtuvaidlus on mõlemale osapoolele pikas perspektiivis kasulik - lõpptulemusena saab avalikkus suurema selguse Tiit Pruuli rollist rublade müügis ja Eesti Raudtee osa varade erastamisel ning ka sellest, kas Äripäev on Pruuli kunagist tegevust kajastanud ebaõiglaselt või mitte,» lisas Hundimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles