Tamkivi: erakonna sisekommunikatsioon on aastatega paranenud

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi ütles erakonnakaaslase Hannes Astoki kirja kommenteerides, et aastatega on sisekommunikatsioon erakonnas hüppeliselt paranenud ja praegu suhtlevad erakonnakaaslased omavahel kordades enam kui varem.

Astok kirjutas, et erakonna ainus kommunikatsioon ei saa olla heade või veel paremate uudiste e-kiri ja klantstrükis, erakonnakaaslastega tuleb astuda ausasse ja avatud dialoogi.

Tamkivi sõnul on aga koos paremate tehnoloogiliste lahendustega kasvanud ka erakonna suhtlusvõrgustikku kaasatute arv ning erakonnakaaslasi ärgitatakse pidevalt rohkem osalema siseveebis, listides ja võrgustikes toimuvates aruteludes ja vestlustes.

«See on väga palju muutunud võrreldes erakonna siseeluga 10 aastat tagasi. Täna on kõigil võimalik listides ja võrgustikes arvamust avaldada.»

Samas nentis ta, et organisatsioonis, kus on ligi 12 000 liiget, on aktiivseid liikmeid 10-30 protsenti. «Et kõik 12 000 inimest käiks üritustel ja oleks igapäev valmis istuma arvuti taga, kommenteerima ja osalema, seda ei ole täna ja seda ei ole ka võimalik saavutada.»

Ta märkis, et paljud inimesed ei ole erakonnas selleks, et ise aktiivselt osaleda, vaid nad toetavad oma kuuluvusega erakonna esindatavat maailmavaadet.

Astok tegi ettepaneku oma kirjas, et erakonnas tuleks algatada debatt selle üle, kuidas ja millises ajakavas saab erakond uue esimehe. Tamkivi sõnul on järgmised erakonna juhatuse ja esimehe korralised valimised tuleva aasta juunis. Reeglina esitatakse ametlikult kandidaadi nädal enne valimisi, erakonna sees algab eeltöö aga varem. «Praegu aga pole keegi otseselt avaldanud soovi positsioonile asuda.»

Postimehe küsimusele, kas ta ise ei plaani kandideerida, ütles Tamkivi, et pole sellele mõelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles