Ilves rõhutas vajadust küberjulgeoleku konventsiooni järele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

President Toomas Hendrik Ilves rõhutas täna kohtumisel USA Kongressi esindajatekoja delegatsiooniga vajadust luua rahvusvaheline konventsioon, mis muudaks küberkuritegevuse kõikjal kriminaalselt karistatavaks teoks.


«Ühistel väärtustel põhinev atlandiülese sideme hoidmine ja arendamine ei ole kaotanud oma aktuaalsust, vastupidi - vajadus selle järele suureneb,» kinnitas Eesti riigipea. «Meie omavaheline tihe koostöö on ülioluline nii globaalse majanduskriisi ületamisel kui ka mitmete julgeolekupoliitiliste probleemide lahendamisel, ja siin pole küsimuse all mitte ainult Afganistan,» teatas presidendi kantselei.



Esindajatekoja delegatsioon tunnustas Eestit küberjulgeoleku kui uue väljakutse rahvusvahelise tähtsustamise ja teadvustamise eest.



«Nii nagu mitmed teised maad, on ka Eesti ja Ühendriigid selle ohuga lähedalt kokku puutunud,» nentis president Ilves. «Kahe aasta tagused sündmused Eestis olid kindlasti äratuskellaks paljudele, näitamaks, et tegemist on tõelise ja lahendust vajava probleemiga ning see aitas kaasa NATO otsusele luua Eestisse küberkaitsekeskus.»



Eesti riigipea rõhutas, et kuna küberkuritegevus on peaaegu alati riigipiire ületav, siis on vaja luua demokraatlikele õigusriikidele siduv rahvusvaheline konventsioon, mis muudaks küberkuritegevuse kõikjal ja ühtselt kriminaalselt karistatavaks teoks.



Kohtumisel kõneldi ka Eesti, NATO ja Ameerika Ühendriikide suhetest Venemaaga, samuti Vene-Gruusia sõja järelmitest.



«Venemaaga suhete arendamine on ülimalt oluline, samas peame vaatama, et seejuures ei saaks kannatada meie enda ühised väärtused,» sõnas Eesti riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles