Riik tellib miljonite eest filme

Tiit Tuumalu
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kuulutati välja konkurss filmide tootmiseks Eesti Vabariigi sajandaks aastapäevaks 2018. aastal.
Eile kuulutati välja konkurss filmide tootmiseks Eesti Vabariigi sajandaks aastapäevaks 2018. aastal. Foto: Toomas Huik

Tore, et Eesti riik 2018. aastal üht ümmargust sünnipäeva tähistab, ka eesti filmi seisukohast. Nimelt tellib riik juubeliks seitse pikka mängu- ja animafilmi, kavatsedes selleks kulutada mitteametlikel andmetel kuni 12 miljonit eurot – see tähendaks eesti filmile väga kopsakat rahasüsti.

Summat, ka ligikaudset mitte, eilsel pressikonverentsil, kus filmiprojektide konkurss välja kuulutati, ei avalikustatud. Kultuuriminister Rein Lang lahkus vaikselt enne pressikonverentsi lõppu. Juubeliprogrammi eest vastutav nõunik Jaanus Rohumaa ütles, et kõik on lahtine ja sõltub konkursi tulemustest. Kindel on ainult konkursi preemiafondi suurus – 45 000 eurot.

«Ideekonkurss otsustab,» kinnitas ka kultuuriministeeriumi filminõunik Edith Sepp. Küll lubas ta, et riikliku tellimuse arvelt ei vähene filmide peamise rahastaja Eesti Filmi Sihtasutuse eelarve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles