Jüri Saar: Lukase teine tulemine

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Saar
Jüri Saar Foto: Margus Ansu

Kas mäletate, et sellest on nüüd juba seitse aastat, kui rahvusvaheline žürii valis Eesti Rahva Muuseumi arhitektuurikonkursil võidutöö ja algas väitlemine-vaidlemine, kas Eesti rahvas just niisugust muuseumi vajab. Siiski valitses suur optimism, et juba Eesti Rahva Muuseumi saja aasta juubeliks on majakarp valmis. See oleks olnud kolme aasta eest.

Tegelikult on see ERMi oma maja ehitus olnud pidev lootuste tekkimise ja purunemiste jada (nagu ka eelmistel katsetel) kuni valitsuse selge otsuseni, et riik ehitab muuseumi valmis ka eurorahata, kuni tõdemuseni, et ehitusfirmad tõepoolest tahavad seda muuseumi ehitada ja kolm hinnapakkumist mahub riigi seatud raamidesse. Tulemused ei ole veel avaldatud, leping ei ole veel sõlmitud.

Senised tagasilöögid ja ehituse alguse venimine on loonud soodsa kõlapinna ja andnud aega kriitikutele, kes taovad trummi, et vale maja, vales kohas, liiga kallis, üldse tarbetu. Mis käpikud ja kapad!?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles