Eesti informeeris USA väejuhatust uuest riigikaitse arengukavast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Liis Treimann

Eesti kaitseminister Urmas Reinsalu teavitas kolmapäeval Tallinnas toimunud kohtumisel Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse kontradmirali Mark Montgomery uue riigikaitse arengukava põhisuundadest.

Reinsalu andis USA Euroopa väejuhatuse planeerimisosakonna ülema asetäitja kontradmiral Montgomeryle ülevaate kiirreageerimisvõime parandamisest, kaitseväe isikkoosseisu suurendamisest ja juhtimise tõhustamisest, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Kontradmiral Montgomery avaldas heameelt, et Eesti kaitsekulutused on tõusnud tasemele kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust.

USA admiral kinnitas, et «USA seisab Eesti ja oma Balti liitlaste kõrval».

Kontradmiral Montgomery tutvustas kaitseminister Reinsalule ka järgmist Euroopa väejuhatuse juhti kommodoor Patrick Piercey’t.

Kommodoor Piercey teenis seni USA staabiülemate ühendkomitee esimehe kindral Martin Dempsey abina. Ta on lõpetanud USA mereväeakadeemia ning armee juhtimis- ja staabikolledži.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles