Kaheksa miljoni euro eest kohta ei saa

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel aastatel Sauberi ridadesse kuulunud Kamui Kobayashil ei õnnestunud uueks hooajaks endale kohta MM-sarjas leida.
Viimastel aastatel Sauberi ridadesse kuulunud Kamui Kobayashil ei õnnestunud uueks hooajaks endale kohta MM-sarjas leida. Foto: AP/Scanpix

Kolm aastat tagasi oli 17. detsember pärast Toyota taandumist tiimita jäänud jaapanlasele Kamui Kobayashile õnnelik päev, sest siis kinnitati ta Sauberi vormelimeeskonna piloodiks. Tänavu oli sama kuupäev aga 26-aastasele Kobayashile hoopis must päev, kuna ta pidi nentima, et hoolimata kogutud suurest rahahulgast pole tal ilmselt tuleval hooajal vormel-1 MM-sarja asja.

Teatavasti palkas Sauber uueks hooajaks Nico Hülkenbergi ja Esteban Gutierrezi ning Kobayashi jäi taas piloodikohata. Jaapanlane otsis meeleheitlikult sponsoreid ja kogus fännide abiga raha, lootes, et kopsakam rahakott aitab tal mõne allesjäänud koha napsata. Kuigi tal õnnestus koguda ligi kaheksa miljonit eurot, kirjutas ta esmaspäeva õhtul oma koduleheküljel, et sellest ei piisa, et järgmisel aastal vormelirooli istuda ning ta sihib nüüd kohta 2014. aastaks.

«Saanuksin tiimi tuua vähemalt kaheksa miljonit eurot. Arvestades, kui vähe mul rahakogumiseks aega oli, on tulemus täiesti uskumatu,» kirjutas Kobayashi. «Paraku pole see siiski piisav summa, et mõni konkurentsivõimeline meeskond mulle koha annaks. See on väga kurb ja mul on kahju fännidest ja Jaapani firmadest, kes mind toetasid, kuid olen kindel, et naasen MM-sarja 2014. aastal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles