Ekspressbussiga sõitmine läheb Tallinnas odavamaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspressbuss nr 11.
Ekspressbuss nr 11. Foto: Toomas Huik.

Linnavolikogu tänase otsuse kohaselt alanevad Tallinna ühistranspordi piletihinnad, nii et sõit ekspressbussiga muutub ligi veerandi võrra odavamaks.


Ekspresstalong hakkab alates 1. juunist maksma senise 18 krooni asemel 15 krooni. Õpilase ekspresskaart 30 päevaks muutub odavamaks koguni enam kui kolmandiku võrra, kuna uus hind on 120 krooni varasema 190 krooniga võrreldes, teatas volikogu pressiesindaja.

Pensionäri ja üliõpilase jaoks hakkab 30 päeva ekspresskaart maksma 35 protsenti vähem - senise 200 krooni asemel 130 krooni. Täiskasvanu 30 päeva ekspresskaardi uus hind on 300 krooni praeguse 375 krooni asemel.

Sama otsusega täpsustas volikogu talongide märgistamise korda Tallinna ühissõidukite elektroonilises kompostris, et vältida sõidupiletite korduvat kasutamist. Edaspidi ei tohi elektroonilise kompostri märgistust kanda pileti hologrammiribale, kust seda on võimalik maha hõõruda ja piletit uuesti kasutada.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul loetakse valesti märgistatud sõidutalongi kasutamine edaspidi võrdseks piletita sõiduga. See nõue jõustub juba järgmisest nädalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles