50 grammi Valget Kurge kinoliidu terviseks

Manfred Vainokivi
, filmitegija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinomaja
Kinomaja Foto: Peeter Langovits

Kahjuks ei olnud ma juures, kui 50. sünnipäeva tähistavat Eesti Kinoliitu asutati. Vabanduseks võin öelda, mind polnud siis veel olemas, aga olin juba plaanis – ema ja isa vormistasid minusse puutuva kolme kuu pärast.

Kinoliidul on olnud ilusaid aegu. Liitu pääsemist on ihaldatud, 1980ndatel oleks ma ehk parimal juhul pääsenud kinoliidu aktiivi ehk noortekogu liikmeks, kui sedagi. Kinomaja katuse all on riiki kukutatud ja ägedaid pidusid peetud. Selle baari pääsesid ainult valitud. Konjakit telliti seal 150 grammi kaupa, sest vähem polnud mõtet. Kes see loll ikka viitsib iga natukese aja tagant pikas sabas oodata.

Tipptunni ajal käis baarileti ääres lakkamatu trügimine. Šveitser kõndis tähtsa näoga laudade vahel ringi ja kamandas aktiivi liikmeid püsti, et täisliikmed saaksid lauda istuda. Mõni mees sai baari uksel jalaga tagumikku, kui väga bravuurikaks muutus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles