IRLi rahvuslased: eestlasi halvustav STV tuleb sulgeda

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekommunikatsioonifirma STV logo.
Telekommunikatsioonifirma STV logo. Foto: Peeter Langovits

Me ei saa leppida STV halvustava suhtumisega eestlastesse, ühtlasi nõuame STV sulgemist, teatas IRL ühendus Rahvuslased.

Ühenduse teates tsiteeritakse tänast ajakirjandust: «STV juhtkonna hinnangul on nende kliendid põhiliselt vene keelt kõnelevad inimesed, keda kohalike telejaamade saated ei huvita ja seetõttu ei pea nad eestikeelset programmi Kanal2 levitamist oma analoogkaabelvõrgus oluliseks».

IRL ühendus Rahvuslased esimehe Tarmo Kruusimäe sõnul on STV suhtumine eestlastesse diskrimineeriv, pahatahtlik ning solvav.

«Meie ettepanek majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile on ühene – sulgeda STV ja tühistada tema litsents teleülekannete edastamiseks,» sõnas ta. «On kujutlematu, et täna, kui Eesti taasiseseisvumisest on möödunud 20 aastat ja varsti tähistame Eesti Vabariigi 100 aastapäeva, peame me rahvusriigis kuulma selliseid STV poolseid väiteid: meie kliendid on venelased – meid eestikeelne programm ei huvita.»

Ühtlasi kutsub ühendus STV kliente tühistama oma lepingud ja sõlmima lepingud teiste teleoperaatoritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles