Elav ettekanne on kordumatu sündmus

Riina Luik
, Peegel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Risto Joost hakkab uuest hoojast juhatama Tallinna Kammerorkestrit.
Dirigent Risto Joost hakkab uuest hoojast juhatama Tallinna Kammerorkestrit. Foto: Peeter Langovits

Võib liialdamata öelda, et Euroo­pa ühel kõige prestiižikamal, Jorma Panula dirigentide konkursil teise preemia võitnud Risto Joost on mitmekülgse muusiku musternäidis. Ta on Euroopa mastaabis hinnatud kontratenor, nõutud koori-, ooperi- ja orkestridirigent, kelle töid ja tegemisi on tähele pandud ja vääriliselt tunnustatud. Seda, et Joostil ideid, tahet ja energiat jagub, ei kahtle keegi, kes teda lähemalt teab või tunneb – ühest dirigendipuldist jääb Joosti-sugusele andekale muusikule kohe kindlasti väheks.

Ning seda kinnitab omakorda tõsiasi, et olles juba alates 2009. aastast rahvusooperi Estonia koosseisuline dirigent, võttis ta eelmisel aastal vastu ka Madalmaade Kammerkoori peadirigendi ametikoha ning 2013/2014 hooaeg toob lisaks veel ühe vastutusrikka ameti – Joostist saab Tallinna Kammerorkestri peadirigent.

Kuid ta on ka ise mitu ja tänini edukalt tegutsevat professionaalset muusikakollektiivi ellu kutsunud: kammerkoori Voces Musicales (1999), instrumentaalansambli Ensemble Voces Musicales (2002) ja kammerorkestri Tallinn Sinfonietta (2008).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles