Häirekeskus saab uuel aastal juurde 56 päästeteenistujat

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirekeskuse töötaja.
Häirekeskuse töötaja. Foto: Margus Ansu

Ühtsele hädaabinumbrile üleminekuks valmistuv häirekeskus saab uuel aastal juurde 56 päästeteenistujat.

Kui häirekeskuse koosseisu kuulub praegu 182 päästeteenistujat ja 20 avalikku teenistujat, siis märtsiks peaks päästeteenistujate arv kasvama 238ni. Kahe päästeteenistuja võrra kasvab koosseis juba 10. jaanuarist.

«Häirekeskuse ametikohtade arvu suurendamise eesmärgiks on jätkata ühele hädaabinumbrile 112 ülemineku protsessi kogu riigis süsteemselt ja ühesugustel põhimõtetel,» selgitas häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg Postimehele.

Ta seletas, et lähtudes ühele hädaabinumbrile 112 ülemineku tegevuskavast alustavad häirekeskuse Põhja ja Lääne keskused korrakaitse valdkonna hädaabiteadete vastuvõtmist hädaabinumbrilt 110 ja ohtude hindamist alates 1. märtsist 2013. Nimetatud tegevuste tõttu suurenebki häirekeskuse ametikohtade arv.

«Häirekeskuse koosseisu suurendamisel on tegemist siseministeeriumi haldusala sisemise ümberkorraldusega,» täpsustas Freiberg. «Lisanduvatele ametikohtadele asuvad tööle PPA Põhja ja Lääne prefektuuride juhtimiskeskustest üle tulevad 110 kõnede töötlejad ning SKA Päästekolledži Väike-Maarja päästekoolis praegu päästekorraldajaks õppivad 20 tulevast päästekorraldajat.»

Häirekeskuse koosseisu 56 täiendava ametikoha 642 974 eurone personalikulu kaetakse häirekeskusele 2013. aastaks eraldatud eelarvest.

Eestis on kavandatud üleminek ühele hädaabinumbrile 112 alates 1. novembrist 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles