12 tegijat aastast 2012

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Poolel teel

Barack Obama on nimekirja-inimene. Ta usub, et kui panna probleemid kirja ja neile ratsionaalselt läheneda, on lahendused võimalikud. See veendumus oma võimetes oli Obamas ilmselt suurem nelja aasta eest, kui teda polnud veel jõudnud tabada külm dušš läbirääkimistel oma poliitiliste vastastega, olgu nendeks vabariiklased või Vladimir Putin, kes lähtuvad printsiibist, et kui miski on Obamale kasulik, on see kahjulik meile.

Enda sõnul õnnestus Obamal siiski täita suur osa oma 2008. aasta peamistest valimislubadustest, selge võit Mitt Romney üle andis Obamale uue võimaluse teostamist ootavad reformid ellu viia. Paraku on järjekordne fiasko kõnelustel fiskaalkuristiku ärahoidmiseks näidanud, et Obama saavutuste loetelu võibki jääda poolikuks – tervest mõistusest alati ei piisa, kui rivaalidel seda napib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles