Parteidest on maksuvõlad Keskerakonnal ja Konservatiivsel Rahvaerakonnal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisreklaamid 2009. aasta kohalike valimiste eel.
Keskerakonna valimisreklaamid 2009. aasta kohalike valimiste eel. Foto: Peeter Langovits

Eesti erakondadest on maksu- ja tolliameti ees maksuvõlad Keskerakonnal ja Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal (EKRE).

Keskerakond on selle nädalavahetuse seisuga maksu- ja tolliametile võlgu 9605 eurot ja 68 senti, sellest moodustab erijuhtude tulumaksu võlg 40 eurot ja 82 senti, kinnipeetud tulumaksu võlg 3031 eurot ja 94 senti, kogumispensionimakse võlg 205 eurot ja 95 senti, sotsiaalmaksu võlg 5710 eurot ja 40 senti ning töötuskindlustusmakse võlg 616 eurot ja 57 senti.

EKRE maksuvõlg on selle nädalavahetuse seisuga maksu- ja tolliameti ees 3200 eurot, sellest moodustab kinnipeetud tulumaksu võlg 1045 eurot ja kuus senti ning sotsiaalmaksu võlg 2154 eurot ja 94 senti.

Reformierakonnal, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal, Isamaa ja Res Publica Liidul, Ühendatud Vasakparteil, Iseseisvusparteil ja Vabadusparteil – Põllumeeste Kogul maksuvõlgu ei ole.

Maksuvõlad puuduvad ka Kristlikel Demokraatidel, kuid erakond on pankrotis.

Võrreldes eelmise aasta algusega on Keskerakonna maksuvõlg üle kahe korra väiksem. Mullu jaanuari alguses oli Keskerakonna maksu- ja tolliameti ees 20 112 euro suurune maksuvõlg.

Rohelised oli mullu jaanuari alguses maksu- ja tolliametile võlgu 1362 eurot, mille erakond on likvideerinud.

Praegu maksu- ja tolliametile 3200 eurot võlgneval EKRE-l mullu jaanuari alguses maksuvõlga ei olnud. EKRE kandis eelmise aasta alguses veel Rahvaliidu nime.

EKRE teatas hiljem Postimehele, et on maksuvõla ajatanud. «Maksime aasta lõpus ära oma viimased võlad, milleks olid varasemad koondamistasud, sellest tekkis kohustus tasuda päris suur summa makse. Erakond otsustas paluda maksuametil see summa graafikusse ajatada ning maksuamet nõustus,» märkis partei, kelle sõnul pole seega tegu võla, vaid tavalise kohustusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles