Eestlastele Tour de Ski’lt kaks võitu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskonnakaalsased on Aleksandr Legkovi tõstnud Tour de Ski võidu puhul kätele.
Meeskonnakaalsased on Aleksandr Legkovi tõstnud Tour de Ski võidu puhul kätele. Foto: AP/Scanpix

Murdmaasuusatajate mitmepäevasõidul Tour de Ski’l said tänavu võidurõõmu tunda poolatar Justyna Kowalczyk ja venelane Aleksandr Legkov. Mõlemast esikohast said rõõmu tunda ka eestlased.

Nii Kowalczykule kui ka Legkovile valmistavad suuski ette eesti määrdemeistrid, kes on aastatega tõusnud suusamaailmas kõrgesse hinda. Kui Are Mets ja Peep Koidu on poolatari ka varasemalt Tour de Ski võiduni aidanud, siis venelaste jaoks oli Legkovi võit sel tasemel esmakordne.

«Tegemist on ikka absoluutse tipphetkega. Ma hindan väga kõrgelt selliseid asju nagu Tour de France ja Tour de Ski. Kõigil võib ette tulla üks hea päev, kuid neid on vähe, kes suudavad selliseid mitmepäevasõite võita,» sõnas Venemaa koondise määrdemees Urmas Välbe. «Hindan väga kõrgelt ka olümpiavõite ja MM-tiitleid, kuid seaksin Tour de Ski siiski kõrgemale, kuna seal peab igal distantsil tasemel olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles