Kirikuõpetaja sõdib üle tee rajatava stripiklubi vastu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirikuõpetaja arvates ei peaks stripiklubi asuma kiriku vastas, nii nagu koolimaja kõrval ei asu viinapoodi.
Kirikuõpetaja arvates ei peaks stripiklubi asuma kiriku vastas, nii nagu koolimaja kõrval ei asu viinapoodi. Foto: Caro / Scanpix

Kuressaare kesklinnas «tursakirikuks» kutsutud endise kalapoe keldriruumides seab ennast sisse striptiisi- ja šõutantsuklubi, mis mõnikümmend meetrit eemal asuva kiriku koguduse õpetajas Anti Toplaanes juba ette vastuseisu tekitab.

«Volikogu liikmena näen vajadust tõstatada küsimuse sellest, kust kulgeb lubatu ja lubatava piir ning kas sellise tegevusega ei süvene Kuressaarest pigem negatiivne maine,» ütles Toplaan Oma Saarele.

Ta viitas, et linna üheks sümboliks oleva kirikuhoone vastas endise kalapoe majas tegutseb juba kasiino Admiral, mis pole kooskõlas 3200 koguduseliikme õigustatud ootusega sakraalruumi lähiümbruse avalikust kasutusest.

«Meie eesmärk ei ole kindlasti ainult striptiis, vaid üks korralik šõutantsuklubi,» ütles üks asutajatest, firmas raamatupidamisega tegelev Õilme Mägi.

Tema sõnutsi pole kavas midagi nilbet ja esitusele tulevad tantsunumbrid, mis on tänapäeval üsna tavalised.

«Tahame kutsuda varieteetantsijad, näha saab Ladina-Ameerika tantse, kõhutantsijaid, flamenkott ja muidugi striptiisitantsu,» rääkis Mägi.

Ka Kuressaare abilinnapea Kalle Koov ütles Oma Saarele, et hoolimata kogu austusest kiriku vastu soovib ta väga, et kiriku osatähtsust kogu- ja ühiskonnas siiski üle ei tähtsustataks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles