Süüdistus bordelliäris viis abielupaari kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla abielupaari, kes uurimisandmetel oli seotud Tallinnas bordelliäri ajamisega.

Eeluurimisel kogutud andmetel omasid ja pidasid Tallinnas elavad mees ja naine alates 2009. aastast pealinnas mitmel aadressil bordelle, rentides prostitutsiooni vahendamiseks ruume ja juhtides nende tegevust kuni mullu 25. juunini.

Seejärel pidas politsei naise kinni ja Harju maakohus võttis ta 27. juunil vahi alla. Kuigi naise kaitsja vaidlustas vahistamismääruse, kinnitades, et ta ei saanud vahistamisistungi toimumisest õigeaegselt teada, jättis Tallinna ringkonnakohus vahistamise jõusse. Riigikohus leidis aga neljapäeval avaldatud otsuses, et naise vahistamine polnud seaduslik.

Vabadusse naine siiski ei pääsenud, kuna mullu detsembris andis prokuratuur ta koos abikaasaga kohtu alla ning eelistungil leidis Harju maakohus uue määrusega, et naine peab kuni kohtuprotsessi alguseni vahi alla olema. Samuti kriminaalsüüdistuse saanud mees vahi all ei ole.

Karistusseadustik näeb prostitutsiooni vahendamise eest isikute grupis kohtus süüdimõistmisel ette kuni 12-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles