Taksojuhtidele ei meeldi turvatooli vedamise kohustus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopeatus
Taksopeatus Foto: Priit Simson

Taksojuhid ei ole rahul järgmisest aastast kehtima hakkava seadusega, mis toob taksodesse juurde laste turvatooli, teatas Reporter.ee.

«Kuhu ma selle turvatooli panen?» küsis taksojuhtide liidu esimees Lembit Poolak. «Kui ma lasen istmed alla ja teen pagasiruumi suureks, siis väheneb istekohtade arv. Aga mis ma siis teen, kui tuleb neli last - kaks perekonda kahe lapsega?»

Andres Harjo Tallinna transpordiametist pakkus välja variandi, et suuremad taksofirmad võiksid tekitada Tallinnasse mõned logistilised punktid, kust vajaduse korral turvavarustust peale võtta.

«Kui takso sõidab väljakutsele ja on teada, et reisijate hulgas on ka väikseid lapsi, siis käiakse väljasõidule minnes logistilisest punktist läbi, kust võetakse peale vastav turvavarustus,» kirjeldas Harjo.

Paljud taksojuhid on hädas ka riigikeelega.

Tallinna transpordiameti juhataja Ruth Pärna sõnul ei ole Tallinna taksojuhtide keeleoskusel suurt midagi viga, kuid väga hea see siiski pole.

«Probleem on selles, et mõned 40-50-aastased meesterahvad ei ole endale selgeks teinud, et nende sissetulek ja teeninduskultuur sõltub keelest,» rääkis Pärn. «Esmatingimus taksojuhiloa saamisel peaks ikka olema eesti keele oskus algtasemel.»

Munitsipaalpolitsei taksokontrolörid on sel aastal kontrollinud enam kui 6000 taksot ning teinud taksojuhtidele eksimuste eest ligi 400 000 krooni eest trahve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles