Põlvkondade maja kogub lapsed ja vanavanemad ühte kohta kokku

Sirje Niitra
, suhetekülgede toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvkondade maja Saksamaal Stuttgardis.
Põlvkondade maja Saksamaal Stuttgardis. Foto: Erakogu

Tallinna kavandatava põlvkondade maja eesmärk on viia kokku erinevas vanuses ja erinevate kogemustega inimesed ning pakkuda päevahoidu erivajadustega inimestele.

«Tänapäeval on põlvkondadevaheliseks suhtlemiseks mitmeid võimalusi,» seisab MTÜ Põlvkondade Maja kodulehel. «Samas tunneme puudust vanast heast suurperele omasest elamise viisist, kus ühe katuse all jagus tegemist ja toimetamist nii pisipõnnile, koolijütsile, noorele perele kui ka memmele-taadile. Hoitud ja kaitstud olid nii väikesed kui ka suured, nii haiged kui ka hätta sattunud. Jagati tarkust, mida koolipingist ei saanud. Talletati oskusi, kuidas leib laual hoida. Kuulati jutte, lauldi ja tantsiti. Rõõmustati ja kurvastati, nuteti ja naerdi koos.»

Selline maja oleks suurlinna saginas ja üksinduses suurpere elustiili alternatiiv. See oleks põlvkondade ja hoolitsust vajavate inimeste kohtumispaik, kus noored ja vanemad omandavad ja jagavad teadmisi, oskusi ja kogemusi ning saab vabatahtlikku tööd teha, austust ja hoolivust õppida. See oleks koht, mis annab kuuluvustunde ja pakub jagamisrõõmu ning kus igipõlised väärtused ja kogemusõpe on au sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles