Isiklik autojuht ja vääriline palk

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondislane Taavi Rähn (nr 26) peab Hiinas võitlema enamasti kohalike mängijatega, kuna leegionäride arv on liigas piiratud ja neid tohib platsil olla kolm.
Eesti jalgpallikoondislane Taavi Rähn (nr 26) peab Hiinas võitlema enamasti kohalike mängijatega, kuna leegionäride arv on liigas piiratud ja neid tohib platsil olla kolm. Foto: Erakogu

Tänapäeval panevad paljud noored rõhku hiina keele õppimisele, et seal tulevikus äri ajada, samamoodi annab Hiina ­aina enam tooni ka jalgpallimaailmas, sealne suur raha meelitab sinna rohkem superstaare.

Siiski ei ole uues kultuuriruumis kohanemine alati kõige lihtsam ja tihtipeale on kuulda, et Euroopas mängima harjunud mehed tahavad võimaluse korral siinsetesse klubidesse tagasi pöörduda. Loomulikult on ka teistsuguseid näiteid. Üheks selliseks meheks on Eesti koondise keskkaitsja Taavi Rähn, kes on Hiina esiliigaklubis Tianjin Songjiang pallinud kaks viimast aastat ja võib seda teha ka tänavu.

Rähni sõnul on siiski mitmeid tegureid, mis sisseelamist lihtsustavad ja võivad tagada Hiinas eduka karjääri. «Eks palju sõltub sellest, millisesse meeskonda satud. Kui klubiga liitusin, oli tiimis üks eurooplane, kes oli seal juba kaks aastat mänginud, ja lisaks oli ka Euroopast pärit treener,» loetles Rähn põhjuseid, mis aitasid tal uues riigis kohaneda. «Ka meeskonna tulemused on selles mõttes väga olulised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles