Ringkonnakohus jättis Stadleri taotluse rahuldamata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CAFi toodetud tramm Edinburghis. CAFi trammid sõidavad veel näiteks Bilbaos ja Amsterdamis.
CAFi toodetud tramm Edinburghis. CAFi trammid sõidavad veel näiteks Bilbaos ja Amsterdamis. Foto: CAF

Täna tegi ringkonnakohus määruse trammitootja Stadler kaebuse asjas, kus Stadler taotles, et Tallinna trammihankes ei sõlmitaks lepinguid ega tehtaks otsuseid enne, kui Stadleri kaebuse asjas jõustub kohtuotsus.


«Ringkonnakohus jättis Stadleri taotluse rahuldamata ja nii ei ole trammihanke asjas keeldu hankelepingut sõlmida ega otsuseid teha. Ringkonnakohtu määruse põhjenduse kohaselt on Stadleri kaebus perspektiivitu,» teatas Postimehele Tallinna Linnatranspordi ASi esindav vandeadvokaat Alar Urm.

Ta lisas, et Tallinna halduskohus jättis möödunud aasta 31. detsembril Stadleri kaebuse rahuldamata. Tänavu 8. jaanuaril tegi halduskohus täiendava otsuse, millega mõistis Stadlerilt välja hankija ja teise pakkuja Construcciones y Auxiliar de Ferrocarrile, S.A (CAF) kohtukulud.

Stadler esitas 10. jaanuaril kaebuse riigihangete vaidlustuskomisjonile CAFi pakkumuse vastavaks ja edukaks tunnistamise otsusele, selle kaebuse jättis vaidlustuskomisjon läbi vaatamata.

«Ka elektrirongide hankemenetluses oli samade rongi ja trammitootjate osalusel sarnane terav vaidlus, kus hankemenetluses ebaedukaks osutunud pakkuja üritas tõestada teise pakkuja pakkumuse mittevastavust vaidlustades seda igal võimalikul viisil. Momendil kaalub hankija pakkujatele arvestades menetluses väljendatud seisukohti, täiendavate küsimuste esitamist. Stadler on avalikkusele esitanud väiteid, mille kohta hankija sooviks saada täpsemaid põhjendusi. Vaatamata varasemale võimalusele hankeleping sõlmida ei pruugi hankija seda teha enne, kui Stadleri kaebuse kohta tehtud kohtuotsused on jõustunud,» lausus Urm.

Urmi sõnul on Eesti kohtud hinnanud hankemenetlust vaidlustanud Stadleri kaebuse perspektiivituks. «See annab kindlust, et trammihange jõuab edukalt lõpule. Suurtes riigihankemenetlustes on kaebuste ja süüdistuste esitamine hanke kaotanud pakkujate poolt harilik,» lausus Urm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles