Ligi: kriisi kestes pensionitõus peatub

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Raigo Pajula.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Jürgen Ligi sõnul ei pruugi kriisi kestes pensionid lähiaastail tõusta, kuid pensionide langetamise seadustamist ta ei soovi.


Täna Eesti Päevaleht Online'is ilmunud väite, nagu sooviks Ligi pensionide langetamise seadustamist, lükkas poliitik ümber, öeldes, et tema sõnade mõtet moonutati.

«Ma pole midagi sellist öelnud,» kinnitas Ligi Postimees.ee’le.

Eesti Päevaleht Online avaldas täna loo, mis on tehtud jutuajamise põhjal Jürgen Ligiga.

«Minult küsiti, kas pensionärid ei pea olema teiste ühiskonnaliikmetega kriisi ajal solidaarsed ning ma vastasin, et nad ongi väga solidaarsed. Rääkisin, et kui kriis kestab, siis pensionitõusu järgmistel aastatel ilmselt ei tule, rõhutasin, et ravikindlustuse kärped ja ravimihindade tõus on ka valdkonnad, mis näitavad pensionäride solidaarsust teistega,» selgitas Ligi.

«Minult püüti intervjuu jooksul mitut puhku erinevatest vaatenurkadest esitatud küsimustega midagi välja meelitada, kokkuvõttes tundub, et see on pahatahtlikult tõstetud küsimus,» leidis poliitik.

«Väide, justkui ma sooviksin pensionide langetamist seadustada, ei vasta ju tõele, ütlesin vaid mokaotsast, et «kui nominaalne langus jätkub, pole see (pensionilanguse seaduslik keelamine) jätkusuutlik», aga sellises sõnastuses pole EPL seda oma loos rõhutanud,» oli Jürgen Ligi nördinud.

«Pensionid on delikaatne teema, seda enam ei tohiks ajaleht nii käituda,» leidis Ligi.

Ligi tunnistas, et ilmunud artikkel on talle juba küllaga pahandust ja selgituste andmist põhjustanud. Artiklit on tsiteerinud teised väljaanded ja küsitud on ka Reformierakonna ametlikku kommentaari.

Täna Eesti Päevalehet Online'is ilmunud väite, justkui tuleks Ligi hinnangul pensionide langetamine seadustada, lükkas Ligi ümber, öeldes, et väljaanne moonutas sõnade mõtet. Ligi rõhutas, et on üsna pahane ega vaja antud teemal tegelikult erakonna vahendust ning võib ise juhtunut selgitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles