Valemängija viimane trump jäi nõrgaks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrongi võivad dopinguteemalise avameelsuse eest oodata karmid karistused.
Lance Armstrongi võivad dopinguteemalise avameelsuse eest oodata karmid karistused. Foto: Reuters/ScanPix

«Jah, ma tarvitasin dopingut.» Lance Armstrongi kauaoodatud teleintervjuu Oprah Winfreyle algas ülestunnistusega, mida paljud rattahuvilised ei lootnud kuulda. Armstrong tunnistas, et kasutas nii veredopingut EPOt, testosterooni kui ka keelatud vereülekandeid, tarbides enda sõnul dopingut kõigi seitsme võidetud Tour de France’i ajal.

«Minu jaoks oli natuke üllatav, et ta üldse sellise sammu tegi ja rääkida otsustas, mitte niivõrd dopingutarvitamise tunnistamine,» nentis endine profirattur Jaan Kirsipuu. Juba sel hetkel, kui selgus, et enam kui kümme aastat enesekindlalt kõiki süüdistusi

eitanud Armstrong on äkitselt otsustanud suu puhtaks rääkida, kahtlesid paljud, kas tegu on siira sammuga või pelgalt sooviga vabaneda eluaegsest võistluskeelust. Endine profirattur Greg LeMond, kes pärast Armstrongi tulemuste tühistamist on nüüd ainus Tour de France’il üldarvestuses võidutsenud ameeriklane, leidis, et intervjuu vaid näitas kõigile Armstrongi tõelist palet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles