Vahur Kalmre: arhitektid, andke nüüd tuld!

Vahur Kalmre
, Tartu Postimehe vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kalmre
Vahur Kalmre Foto: Ove Maidla

Möödunud nädal tõi uudise, et Tartu Tarbijate Kooperatiiv alustab selle aasta lõpus vana kaubamaja lammutamist ning ettevalmistustöid uue keskuse ehitamiseks. Lõpuks ometi, sest kaua sa seda vana ja väsinud maja kesklinnas ikka kannatad.

Samal ajal on välja kuulutatud ka arhitektuurikonkurss, mis peaks andma tulemuse, «mille puhul on kõik rahul», nagu ütles tarbijate kooperatiivi juhatuse esimees Tarmo Punger.

See on äge krunt. Piisavalt suur, vägagi kesklinnas, suurte tänavate ääres ning kahe kaubanduskeskuse kõrval, nii et on kõvasti, kellega konkureerida. Seda ei varja ka arhitektuurivõistluse väljakuulutamise tekst, kus on kirjas, et «uus polüfunktsionaalne hoonekompleks tihendab funktsionaalselt Tartu kesklinna, eristudes kontseptsioonilt olulisel määral lähinaabruses asuvatest kaubanduskeskustest». Nii-nii!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles