Keskerakondlased täitsid riigikogus sõna võttes tele-eetrit

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlased riigikogus
Keskerakondlased riigikogus Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu vabas mikrofonis võttis täna sõna 17 Keskerakonda kuuluvat riigikogu liiget, samal ajal kandis täiskogu istungit otse üle Tallinna televisioon.

Kui enamasti vastavad riigikogu esmaspäevasel istungil arupärimistele ministrid, siis tänasel istungil ühelegi arupärimisele vastamist päevakorras ei olnud.

Keskfraktsiooni esimees Kadri Simson esitas istungi juhatajale seetõttu ka protseduurilise küsimuse. Ta meenutas, et nädala eest pidid ministrid vastama 21 arupärimisele, samas kui täna pole päevakorras ühtki, ning tundis huvi, miks riigikogu juhatus arupärimistele vastamist mõistlikumalt ei planeeri.

Istungit juhatanud riigikogu esimees Ene Ergma tänas Simsonit hea ettepaneku eest ning palus ka fraktsioonidel arupärimisi ühtlasemalt esitada. «Kui nad esitavad arupärimisi tervete pakkidena, siis arupärimistele vastamise ajal võivad nad tulla täpselt samamoodi – terve pakina,» lausus ta.

Seadus näeb ette, et esmaspäevasel istungil saavad riigikogu liikmed võtta soovi korral sõna vabas mikrofonis. Täna kasutas seda võimalust lausa 17 keskerakondlast – Yana Toom, Heimar Lenk, Viktor Vassiljev, Vladimir Velman, Aivar Riisalu, Marika Tuus-Laul, Eldar Efendijev, Kalev Kallo, Tarmo Tamm, Enn Eesmaa, Olga Sõtnik, Jüri Ratas, Valeri Korb, Mihhail Stalnuhhin, Ester Tuiksoo, Peeter Võsa ja Priit Toobal – ning lisaks neile ka demokraatide ühendusse kuuluv Lembit Kaljuvee.

Samal ajal ehk alates kella 15st kandis riigikogu istungit otse üle Tallinna televisioon. Kui riigikogu istung kestis kella 16.40ni, siis teleülekanne pidanuks kava järgi lõppema kell 17.15.

Keskerakonna pressiesindaja ütles Postimehele, et sõnavõttude suur hulk oli pigem seotud sellega, et päevakorras polnud ühtki punkti. Ta märkis, et kui koalitsioonisaadikud tõusid pärast kohaloleku kontrolli ja päevakorra kinnitamist püsti ja lahkusid, siis Keskerakonna saadikud kasutasid võimalust ning rääkisid nendest asjadest, millega nad tegelevad ja mille pärast muret tunnevad. «Riigikogu peab tegema tööd,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles