Huvikoolides jääb palgatõus kesiseks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekunstikooli vanemõpetaja Mati Leppik rääkis kolmapäeva õhtul 3.d klassi maalitunnis, et viimati tõusis ta palk veidi 2009. aastal. Selle väikse tõusu nullis aga ära 2010. aastal palga vähendamine. Nüüd on Mati Leppik kuulnud, et hakkab kuus teenima seitse eurot rohkem kui mullu.
Lastekunstikooli vanemõpetaja Mati Leppik rääkis kolmapäeva õhtul 3.d klassi maalitunnis, et viimati tõusis ta palk veidi 2009. aastal. Selle väikse tõusu nullis aga ära 2010. aastal palga vähendamine. Nüüd on Mati Leppik kuulnud, et hakkab kuus teenima seitse eurot rohkem kui mullu. Foto: Kristjan Teedema

Tartu huvikoolide, lastekunstikooli ja kahe muusikakooli õpetajate palk on sellest aastast veidi suurem kui mullu. Piskule pisku lisamisest on aga rõõmu vähe ja paaril järgmisel aastalgi pole huvikoolide õpetajatel oodata palju paremat elujärge.

«Olen kuulnud, et minu palk tõuseb seitse eurot,» ütles Tartu lastekunstikooli vanemõpetaja Mati Leppik, kes töötab ligi 300 õpilasega lastekunstikoolis 0,5 kohaga ehk annab nädalas 12 tundi.

Seni on ta kuus kätte saanud 250 eurot. Lisaks käib Mati Leppik poole kohaga õpetamas ka Põlva lapsi ja noori, sõiduraha ei maksa tänapäeval talle enam keegi kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles